__________________________________

סידור חדרים לפי תורת הפנג שואי

__________________________________

כתבה מעניינת...למי שמתעניין בפנג שואי...
עצות לסידור החדר, השפעת החפצים בחדר, ועוד.

לכניסה לכתבה לחץ כאן

 

ולמי שלא מצליח לראות אותה הנה היא:

למה לא כדאי לאגור חפצים מיותרים במרתף ומה הרווח הנפשי מסילוק בגדים ישנים מהארון - עושים סדר בבית לפי תורת הפנג שואי

כולנו מכירים את תחושת ההקלה הנפלאה המלווה את ההיפטרות מחפצים מיותרים, שמונחים ללא שימוש. תחושה המתעוררת עם ריקון הארון לשקית אשפה גדולה, המונחת מחוץ לדלת בדרך החוצה. לפי תורת הפנג שואי כשאנו "עושים סדר" אנו מפנים מקום לאנרגיה רעננה.

טיהור אי סדרים וארגון מחדש הוא אחד מאבני היסוד של הפנג שואי. לא ניתן להתחיל לארגן בית לפי עקרונות הפנג שואי לפני שמפנים ממנו חפצים מיותרים. בביתנו, כמו בגופנו, זורמת "אנרגיית החיים", שהסינים מכנים "צ'י". כדי להבטיח לעצמנו תאום גופני ונפשי, עלינו לאפשר לצ'י לנוע בחופשיות. כל חפץ מיותר מפריע לזרימתו ו"תוקע" ביחד עם הצ'י גם את חיינו.
אגירת החפצים מהווה גם בעיה פסיכולוגית. כאשר אנו אוגרים חפצים מיותרים "למקרה שנצטרך", אנחנו משדרים לתת המודע שלנו חשש ופחד מפני העתיד, שמא נהיה זקוקים למשהו והוא לא יהיה בהישג יד. האקט של "היפטרות" מדברים שאנחנו לא זקוקים להם עוד משדר לתת המודע בטחון ואופטימיות, ידיעה שאם נהיה זקוקים למשהו בעתיד נוכל להשיגו. עלינו לזכור שצורת החשיבה שלנו תמשוך אל תוך חיינו התרחשויות בעלות אופי דומה.

לפי הפנג שואי קיים קשר ממשי בין האזורים בבית בהם נאגרים חפצים מיותרים לאופי התקיעות הנפשית. אגירה במרתף, למשל, תיצור אי סדר בעולם הרגשי - פנימי, לעומת אגירה בעליית גג, שיוצרת עיכוב בהתפתחות ובביטוי היצירתי.
חפצים הנאגרים על הרצפה מורידים את האנרגיה שלנו ו"גוררים" אותנו למצבים דכאוניים. לעומתם, חפצים הנאגרים על מדפים גבוהים או על ארונות, יוצרים פחד מצרות ש"יפלו עלינו" ואף גורמם לכאבי ראש.
המקום הגרוע מכל לשמור בו חפצים שאין בהם שימוש הוא בכניסה לבית. הכניסה לבית הוא מקום המפגש שלנו עם העולם וחפצים שנאגרים שם מעכבים את יציאתנו לעולם, תוך שהם מציבים מכשולים בדרך להגשמת יעדינו, וזה חוץ מהעובדה שהם מפריעים לאורחים להיכנס.

קישוטים בבית-

רבים מאתנו מקשטים את הבית בתמונות, פשוט "כי יש אותן כבר". על פי הגישה לחיים שמלמדת תורת הפנג שואי כל חפץ סביבנו יוצר סוג מסוים של אנרגיה, דרך הרגשות שהוא מעורר בנו. אחת מתלמידותיי סילקה את התמונות שהיו בחדר השינה שלה, שהציגו דמות של אשה לבדה. זמן קצר לאחר מכן הכירה בן זוג, עימו לאחר שנים של בדידות.

מומלץ לבחון כל פריט נוי שבביתכם - תמונה, פסל או רהיט שסביבכם ולבדוק האם אתם אוהבים אותו. אם לא, דאגו להיפטר מאותו אובייקט או להחליפו במשהו שתאהבו. אל תתפתו להצפין את החפצים שהסרתם מהקירות בתוך ארונות. עצם קיומם בתודעתכם, ימשיך לתקוע את הצ'י במידה רבה. מסתבר שלביטוי "מרבה נכסים - מרבה דאגה" יש אחיזה במציאות המטה-פיסית, לא פחות מאשר במציאות הפיסית.

עקרונות לארגון מחדש ופינוי חפצים-

הבעיה של רובנו היא "מאיפה להתחיל?". לרוב אנו הופכים לחסרי אונים אל מול ערימות החפצים ומפתחים נטייה להתייאש מראש. אחד "הפטנטים" שיעזרו כאן הוא להתחיל מ"משהו" אחד ספציפי - מחדר אחד, מארון אחד ואפילו ממגירה בודדת. כאשר נתחיל לראות תוצאות - המוטיבציה תצטרף לעזרתנו.
עוד דרך לגיטימית לעזור לעצמנו להיפטר מהישן, היא להיעזר בחברים ובקרובי משפחה. בארצות הברית התפתח מקצוע חדש - אנשים "המארגנים" בתים, מפנים אותם מחפצים מיותרים ומסדרים אותם מחדש, על פי קריטריונים שקובע הלקוח.
אם בכל זאת נגזר עליכם לעשות את הפינוי בעצמכם, נסו להתייחס אליו כאל תהליך של טיהור פנימי. במקביל לסדר החיצוני מתחולל שינוי בסדר הפנימי וההוכחה היא תחושת ההקלה שאנחנו חשים לאחר מכן.

הצעד הראשון יהיה להגדיר לעצמנו מה נחשב ל"חפצים מיותרים". הקושי בהגדרה נובע מכך ששום דבר לא נראה לנו מיותר. לכן, קבעו לעצמכם קריטריונים ברורים לעשיית הסדר. עד שלא הגדרתם במדויק את אופן המיון שאתם מתכוונים לבצע - הימנעו אפילו מלהתחיל, שכן רב הסיכויים שתמצאו סיבה טובה להשאיר כל פריט
ופריט בארונותיכם, והדבר היחיד שתשליכו בסופו של דבר תהיה השקית
הריקה שהכנתם!

הגדירו לעצמכם כי חפץ מיותר הוא כל חפץ שלא נעשה בו שימוש יומיומי או תכוף ואין צפי ברור לזמן בו יעשה בו שימוש עתידי. תחת ההגדרה הזו נכנסים כל אותם ""פריטי אופנה" שנשמרים 10 שנים ויותר למקרה שיחזרו לאופנה. אם מלאו לכם כבר 25 - נסו להיזכר כמה פעמים יצא לכם ללבוש שוב בגד ש"חזר לאופנה", וגם אם זה קרה, סביר להניח שהשתנו בו מספיק מרכיבים עד שלא תמצאו אומץ לצאת איתו לרחוב, וזה בהנחה שהוא עוד לא התחיל להתפורר…
אם לא לבשתם בגד שתי עונות - מיסרו אותו הלאה!

אחרי הסידור והארגון מחדש נסו לאמץ לעצמכם כמה כללים, על מנת לא להגיע שוב למצב של אגירת חפצים :
לא לקנות דברים רק כי הם במבצע. קנו פחות, אך התמקדו במה שדרוש לכם.
על כל חפץ חדש שתכניסו לבית - פנו מתוך הבית חפץ ישן מקביל. למשל - אם קניתם ספר חדש - העבירו את אחד מספריכם הישנים לחבר או לספריה.
הקטינו את שטחי האחסון: כולנו יודעים שברגע שמתפנה שטח אחסון הוא מיד מתמלא, על פי "עקרון הואקום".

לאחר פינוי וסידור הבית, אפשר להתפנות לסדר גם במקומות אחרים: המכונית , שולחן העבודה במשרד ואפילו סדר בהארד דיסק במחשב.
הפנג שואי הוא יותר מתורה המחלקת "טיפים טכניים" - זוהי דרך חשיבה וסגנון חיים. עקרון הטהור של הישן והתוקע ניתן ליישם גם במקומות אחרים בחיינו, כמו למשל (ובעיקר) במערכות יחסים. התפיסה האומרת "שיהיה בינתיים - עד שאראה מישהו טוב יותר" היא אשליה עצמית! היות והאמת היא - שכל זמן שלא תפנו את הישן - לא תיצרו מקום לחדש. אז קדימה לעבודה!

__________________________________